Blog

Sert zemine dayanıklı makine: Hidromek

Makina Market Sitesine vermiş olduğumuz Röportaj

Haber Kaynağı

İlk etabı 1990 yılında hizmete alınan ve İstanbul’un su ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini karşılayan Ömerli Su Arıtma Tesisleri’nin ikinci etabının hafriyatı Erta Grup tarafından tamamlandı. Çalışma esnasında zorlu ve sert zeminle karşı karşıya kalan firma, projeye özel olarak satın aldığı Hidromek ekskavatörleriyle zorlukların üstesinden gelerek, alandan 367 bin m3 hafriyat çıkardı


İstanbul şehrinin artan nüfusuna ve gelişen endüstrileşmeye paralel olarak ortaya çıkan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı giderek artıyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından toplam üç etap halinde projelendirilen Ömerli Su Arıtma Tesisleri’nin birinci etabı da günlük 1.540.000 m3 kapasitesiyle Anadolu Yakası’nın tüm ilçeleri ile Avrupa Yakası’nda Fatih ve Bakırköy ilçelerinin bir kısmı, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin sahil kesimiyle Zeytinburnu ilçesi’nin su ihtiyacını karşılıyor. Tesisinin diğer iki etabının tamamlanması ve hizmete alınmasıyla İstanbul’un su ihtiyacının tamamının Ömerli Su Arıtma Tesisleri’nden karşılanması hedefleniyor. Tesisin birinci etabı şu anda sorunsuz hizmet veriyor, ikinci etapta ise hafriyat çalışmaları tamamlandı, inşaat süreci devam ediyor. İkinci etabın hafriyat taşeronu olarak projede yer alan Erta Grup, yaklaşık bir yıl boyunca yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda zorlu zeminle mücadele ederek alandan 367 bin metreküp hafriyat çıkardı.

 

Hidromek İstanbul Anadolu Yakası Bölge Satış Takım Lideri Cem Altıntaş – Erta Grup Genel Müdürü Erol Kızıldağ

Hafriyat, yıkım, kat eksiltme…

2011 yılında kurulan ve hafriyat sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan Erta Grup’un Genel Müdürü Erol Kızıldağ, hafriyatçılığın baba mesleği olduğunu, bu nedenle uzun yıllardan beri hafriyat sektörü içerisinde yer aldıklarını ve önemli işlere imza attıklarını söyledi. Hafriyatın yanı sıra alt yapı, yıkım ve kat eksiltme alanında da faaliyet gösterdiklerine değinen Genel Müdür Kızıldağ, Erta Grup olarak birçok projeye çözüm sunduklarına dikkat çekerek, yer aldıkları önemli projelerden şu şekilde bahsetti: “İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında olmak üzere TEİAŞ’ın trafo merkezlerinin yerlerini hazırlıyoruz. Yıkım çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Kat eksiltme kapsamında da Adana Havalimanı’na uçakların inmesine engel teşkil eden il emniyet müdürlüğüne ait 15 katlı iki bloğun 6’şar katını keserek, kat eksilttik. Her iki bloktan 10 bin ton beton çıkardık.”

İstanbul’un su ihtiyacı Ömerli’den

Şu anda ise İSKİ’ye ait Ömerli Su Arıtma Tesisleri’nin ikinci etabının hafriyat işini üstlendiklerini aktaran Erol Kızıldağ, projedeki çalışmaların 2018 yılının ilk ayında başladıklarını, yılsonu itibariyle de işin büyük bir bölümünü tamamladıklarını ifade etti ve şunları ekledi: “Ömerli Su Arıtma Tesisi, toplam 3 etaptan oluşuyor. Şu anda tesisin hizmette olan birinci etabı İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 70’ini karşılıyor. Erta Grup olarak yer aldığımız ve çalışmalarını sürdürdüğümüz ikinci etap devreye alındığında ise tesis İstanbul’un su ihtiyacının tamamımı karşılamakta yeterli olmayacak . Bu nedenle üçüncü etabın da çalışmalarına da bir an önce başlanması planlanıyor. Erta Grup olarak tesisinin iki etabının hafriyat işini üstlendik. Proje kapsamında 367 bin metreküp hafriyat çıkardık. Şu anda ise bina yıkımı ile işlerimize devam edeceğiz.”

Zorlu hafriyata Hidromek çözümü

Zeminin sağlam olması nedeniyle çalışmalar sırasında oldukça zorlandıklarını belirten Erol Kızıldağ, alandan çelik diye tabir edilen kuvars malzemesinin çıktığını dile getirdi. Kızıldağ, “Hafriyat başlamadan önce yapılan zemin etütleri ve saha araştırmalarında bu işin çok zor olacağını tahmin ediyorduk. Bu projede zorlu bir zemin bizi bekliyordu, eski makinelerimizden randıman alamayacağımızı da biliyorduk açıkçası bu zorlu hafriyatın altından kalkmanın tek yolu Hidromek’ten geçiyordu. Bu nedenle, geçen yıl projeye özel olarak Hidromek HMK 300 LC ile HMK 370 LC HD paletli ekskavatörleri satın aldık. Hidromek’in ekskavatörleri ile bu projede mükemmel bir performans ile çalıştık. Bu işi tamamen Hidromek başardı diyebilirim. Hidromek olmasaydı zorlu zeminin üstesinden gelmemiz mümkün değildi” dedi. 30 tonluk HMK 300 LC’yi kırıcı ile, 40 tonluk HMK 370 LC HD ‘yi ise kova ile kullandıklarını belirten Kızıldağ, İSKİ’nin arıtma tesisi projesinde Hidromek’in kendilerine çok büyük kolaylık sağladığını da sözlerine ekledi.

“Hidromek deyince akan sular durur”

Hidromek markasıyla 2005 yılında tanıştığını ve çalışmaya başladıklarını aktaran Erol Kızıldağ, “Hidromek, benim için çok özel bir marka. Hidromek deyince akan sular durur. Bugün hem Türkiye’nin hem de dünyanın en önemli markaları arasında yer alıyor. Kendi ülkemin mühendisinin tasarladığı, işçisinin ürettiği makinelerin, dünyaya yayılmış olması Türkiye adına gurur verici bir durum” şeklinde konuştu. Erta Grup olarak yaklaşık 14 yıldır Hidromek geleneğini devam ettirdiklerinin altını çizen Kızıldağ, geçen bu süre içerisinde Hidromek’in gerek makinelerinde gerek hizmetinde çok ciddi geliştirmeler yapıldığını söyleyerek şunları kaydetti: “Hidromek ile tanıştığımız günden bu güne kadar markada gözle görülür inanılmaz gelişmeler oldu. Bu gelişmelerin tamamını kullandığımız makinelerin tasarımı, gücü, performansı ve yakıt tasarrufu gibi tüm özelliklerinde fark edebiliyoruz. Makineyi yakından incelediğimizde eksik bir noktasını bulamıyoruz. Makineler sürekli gelişiyor ve daha ileri gidiyor. Örneğin; makinelerde olması gereken bazı isteklerimizi, yetkili arkadaşlara bildirmiştik. Görüşlerimizin dikkate alındığını ve makinelerde iyileştirmeler yapıldığını gördük.”

Performans, güç, yakıt tasarrufu …

Uzun yıllardır Hidromek’in makinelerini tercih ettiklerine değinen Kızıldağ, bu tercihlerini kimsenin değiştirmeyeceğine dikkat çekti ve konuşmasına şu şekilde devam etti: “2005 yılında Hidromek’ten ilk makinemizi satın aldıktan sonra markadan duyduğumuz memnuniyetten dolayı Hidromek ile çalışmaya devam ettik. Hatta ikinci el makinelerde de marka tercihimizi Hidromek’ten yana kullandık. Ardından 2013 yılında Hidromek’ten 1 adet HMK 220 LC paletli ekskavatör satın aldık. Son olarak 2018 yılında da HMK 300 LC ve HMK 370 LC HD paletli ekskavatörleri makine parkımıza kazandırdık. Hidromek marka makinelerin gücünden, performansından, yakıt tasarrufundan ve sağlamlığından çok memnunum. Bundan dolayı Hidromek’in bir üyesi gibi sektördeki tüm arkadaşlara Hidromek’i anlatıyorum ve öneriyorum.”

“Kabin, uçak kokpiti gibi şık tasarlanmış”

Makine parklarında 3 tanesi Hidromek markasına ait olmak üzere toplam 5 adet ekskavatörün bulunduğunu ifade eden Kızıldağ, “Parkımızda 1 adet HMK 370 LC HD ve 2 adet HMK 300 LC olmak üzere toplam 3 adet Hidromek marka ekskavatör yer alıyor. Hidromek eksvaktörler güç, performans ve sağlamlık konusunda ön plana çıkıyor. Yakıt tüketimi konusunda da diğer kullandığımız markaya göre oldukça tasarruflu. Ekskavatörlerin kabin içi konforu oldukça başarılı. Paletli ekskavatörlerin kabini uçak kokpiti gibi şık tasarlanmış” ifadelerini kullandı.

Hidromek geleneğine devam

Hidromek yetkilileri ile ikili ilişkilerinin de kuvvetli olduğunu dile getiren Genel Müdür Kızıldağ, “Bölge müdüründen, satış temsilcisine ve servis yetkililerine kadar tüm ekibin samimiyeti bizim için önemli. Bu samimiyeti Hidromek’te yakaladık. Hidromek ile bir aile gibiyiz. Hidromek’in servisi yaşanılan herhangi bir aksaklıkta en kısa sürede bize ulaşıyor ve sorunumuzu çözüyor. Kısacası Hidromek’in hem makinelerinden hem de servisinden oldukça memnunuz. Yaklaşık 14 yıldır Hidromek kullanıcısı olarak markayı etrafımdaki herkese gönül rahatlığı ile öneriyorum” dedi. Erta Grup olarak ilerleyen dönemlerde farklı projelerde yer alacaklarını kaydeden Kızıldağ, bu projelerde de Hidromek geleneğinin devam edeceğini aktardı ve şunları ekledi: “Çanakkale ve farklı şehirlerde yer almayı hedeflediğimiz bazı projeler var. Bu projeler için yeni makine ihtiyaçlarında tercihimizi yeniden Hidromek’ten yana kullanacağız.

“Müşterilerimizin hizmetindeyiz”

Hidromek İstanbul Anadolu Yakası Bölge Satış Takım Lideri Cem Altıntaş: “Makinelerimiz çalışma koşulları ve operatör istekleri dikkate alınarak tasarlanıyor ve bom, arm, kepçe, yürüyüş takımları, alt ve üst şasi olmak üzere tüm konstrüksiyon ağır hizmet tipi olarak üretiliyor. Makinelerimizin üretim aşamasında gösterilen bu titizlik ve kullanılan modern üretim teknolojileri yaygın servis ağı ve yedek parça desteğiyle birleşince müşteri memnuniyetimiz de yüksek oluyor. Bunun kanıtı olarak ekskavatör pazarında son 7 yıldır üst üstte Türkiye pazar lideri olmamızı gösterebiliriz. Yüksek performanslı, uzun ömürlü, kullanımı rahat, dengeli, düşük bakım ve düşük işletme maliyetli ürünlerimiz ile müşterilerimizin hizmetindeyiz”

Operatörler

Özden Kızıldağ

“20 yıldır operatörlük yapıyorum. Bu zamana kadar farklı markaların ekskavatörlerini kullandım. Şu anda Hidromek’in 40 tonluk HMK 370 LC HD paletli ekskavatörünü kullanıyorum. HMK 370 LC HD sağlam, seri ve güçlü bir makine. Özellikle bu projede zorlu zeminde Hidromek’in makineleri bize büyük avantaj sağladı. Makinenin yakıt tüketimi de sağladığı performansa göre çok iyi. Hidromek’in servisinden de memnunuz, makinenin arkasında duruyor.”

Tekin Kızıldağ

Hidromek’in makinelerini uzun yıllardan beri kullanıyorum. Hidromek; güçlü ve seri makineleri, kaliteli servis ağı ile kullanıcılarının daima yanında yer alıyor. Özellikle servis hizmetinden çok memnunuz. Yedek parça konusunda da bu zamana kadar bir sorun yaşamadık. İSKİ projesinde zorlu bir zeminde çalıştık. Alanda kuvars malzemenin olması bizi zorladı ama bu zorlu işlerin üstesinden Hidromek sayesinde geldik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir